Tilbake til Kursoversikt

Kurs nr. 2.   

                      

 

Kurs nr. 2.  19.-21.oktober.2018    

 

Strikkekurs, diverse hull-teknikker.

 

Instruktør: Denise Samson.                                                            

Sted: Lyngheisenteret på Lygra i Lindås kommune i Hordaland.

 

Sommerakademiet er glad for å kunne tilby strikkekurs med designeren og strikkedamen Denise Samson. Denise har strikket siden hun var 4 år og hun finner en enorm tilfredsstillelse i å skape noe. Hun har alltid et nytt prosjekt i hodet samtidig som hun ferdigstiller et annet. De siste seks årene har hun oversatt 31 bøker fra engelsk, dansk og svensk. Hun tar oppdrag fra samme forlag som fagkonsulent i andres utgivelser og har vært redaktør på to bøker. Hun utarbeider også strikkediagram til egne og andres bøker, samt til oppskrifter som publiseres i ukepressen.
Hva inspirerer, jo bare ved å se synet av en hylle med mykt garn i fristende og fantastiske farger og kvaliteter gjør henne oppstemt – det er som å gå inn i en godtebutikk for voksne!

Denise begynte sin designkarriere med å levere design til ukepressen, samtidig som hun begynte å oversette håndarbeidsbøker for Cappelen Damm AS. I hver ledige stund sitter hun med garn og pinner eller heklenål.  

På dette kurset som i realiteten er 4 kortkurs på to dager vil Denise undervise i flere teknikker, hun vil og fortelle fra den siste boken sin, «Hekta på hullstrikk» som ble lansert i april i 2018.

 

Lær patentstrikk

På kurset vil du lære halvpatent, helpatent, nettpatent og patent med to farger. Du trenger garn og pinner du liker å strikke med, og til patentstrikk trenger du to nøster av samme kvalitet, men med kontrastfarger - gjerne et lyst og et mørkt nøste.

 

Lær å strikke hullstrikk
På kurset vil du lære hvordan strikke hullstrikk, hvordan du skal lese diagrammer, hvordan du blokker et arbeid, og vi skal også begynne å strikke på en fin klut. Du trenger et nøste bomullsgarn og pinner som passer til garnet. Oppskrift får du på kurset.

 

Lær å strikke fletter – nybegynnere

På kurset vil du lære enkel flettestrikk med og uten flettepinne. Du trenger garn, pinner og en flettepinne. Garntype velger du selv, men gjerne ull . 

 

Lær å strikke viklemasker

Å strikke viklemasker er en form for fletting, og du får lekre mønstre ved hjelp av en flettepinne. Ta med garn, pinner, en flettepinne. Garn velger du, gjerne ull.       

 

Som en del av kursinnholdet forteller Denise Samson om bokprosjektet sitt og hullstrikk, lørdag 20.10.  kl 20:00.

 

Registrering, informasjon og presentasjon på Lyngheisenteret 19.10. kl 20:30 

 

Kurs pris. 1800,-    inkluderer to «kurs» lørdag og to «kurs» søndag.

Mat og materialer kommer i tillegg.   Kurset passer for alle.


Omgivelsene i og rundt Lyngheisenteret er svært inspirerende og flotte områder å

gå på tur i.

Senteret ligger i det vakre kystkulturlandskapet på Ytre Lygra, omkranset av fjorden og den store himmelhvelvingen en times bilkjøring fra Bergen.

En kan og reise med ekspressbåt fra Strandkaien i Bergen til Lygra. Meld da fra om stopp på forehånd, båten tar ca 45 min.

 

Overnatting i hyggelige og særpregede omgivelser på Lygra, enten i den restaurerte gamle lensmannsgarden eller i gardshuset like ved Lyngheisenteret.

I gjestegarden og i Gardshuset er det stort felles kjøkken og fine stuer som danner ramme for god stemning og fint sosialt fellesskap.

Hver og en tar med det de trenger til frokost for helgen. Vi hygger oss med felles frokost, en fin start på dagen før undervisningen begynner.

 

På Lyngheisenteret serveres mat for kurs perioden, middager, lunsjer og kaffe med noe til. Bestill direkte med Lyngheisenteret det du har behov for denne helgen.

 

For kost og losji, kontakt:  

 

Lyngheisenteret:  andrew@lyngheisenteret.no             Telefon:  56 35 64 10

Lygra gjestegård: andrew@lyngheisenteret.no     

 

Tar forbehold om at det kan bli endringer i programmet.

 

 

For kontakt og informasjon:

 

Sommerakademiet

E-mail: sa@somak.no

Mobil +47 952 15 399

www.sommerakademiet.com

 

 

 

 

 

 

            

 

                                                                                                   

           

Påmelding

 
   

Sommerakademiet Karin Flatøy Svarstad
Telefon: 55136888   Mobil: 95215399   E-mail soak@c2i.net