SOMMERAKADEMIET

De gode opplevelsene.

TEMATURER I VESTERLED 2018

 

Turene i Vesterled har utreise med fly fra Bergen .

 

 

 

Ponnier i genser Orkney Lunde med fisk  Shetland design hansker Wilma Malcolmson

 

For mer informasjon kontakt:

Sommerakademiet

Karin Flatøy Svarstad

Mobil:+47 952 15 399  E-mail:sa@somak.no     www.sommerakademiet.com

 

 

 

 

 

St-Magnus-cathedral OrkneyOrkney whitemill-bay Skara BraeOrkney Higland park 

 

Saftig grønt gras  Sau på Færøyene  Færøyene grotte  IMG_3134 

 

 

Hebridene saue med lam isle-of-lewis Hebridene båter  Sand Hebridene harris 

 

For mer informasjon kontakt:

Sommerakademiet

Karin Flatøy Svarstad

Mobil:+47 952 15 399  E-mail:sa@somak.no     www.sommerakademiet.com

 

-----------------------------------------

 

 

 

    

 

 

 

    

 

Cardiff er hovedstaden, en sentral by når det gjelder utdanning, her ligger et av flere universitets sentre i Wales. Vi skal besøke byen og se oss omkring, vi skal blant annet besøke den norske kirken der flere fra Norge som bor i området eller som har tilknytning til Norge møtes jevnlig.

Byen er og kjent som et senter for turisme i Storbritannia. I det som i sin tid var et industrialisert havneområdet med stor eksport av kull er det nå gjort om til en bydel med bygg i moderne og spennende arkitektur. Vi skal vandre rundt i dette området og se oss omkring.

Wales er delt inn i tre regioner, Nord Wales har spredd bebyggelse og høge fjell. De høyeste fjella i Storbritannia ligger her. Midt Wales har og spredd bebyggelse, store områder med skog og myr, dype dalføre og en flott kystlinje. Sør Wales er den urbane delen av landet med flere store byer, her bor 2/3 av befolkningen i landet. Vi skal oppholde oss mest i Sør Wales men skal også besøke Midt Wales.

 

 

      

 

Det tilbydes kurs, demonstrasjoner og aktiviteter innen tekstilhandverk, vi besøker noen spesielle museer, flere hagebesøk og besøk hos bønder med unike saueraser.  

  Vi skal blant annet besøke det nasjonale Ullmuseet som ligger i Midt Wales. Her treffer vi flere kreative damer som gjerne vil vise frem det de arbeider med innen husflid og handverk. Vi får omvisning i spinneriet og ser hva de produser av garn og andre produkter. I den koselige cafeen får vi noe å bite og vi kan se litt av hva som selges av ull produkter i butikken til senteret. På samme sted besøker vi en bonde med flere spesielle saueraser.

Wales har en svært gammel og rik historie. Det finnes mange store flotte og herskapelige borger og slott i landet. De forteller  en lang historie om adel og rikfolk.

 

        

 

 

En hel dag skal vi la oss inspirere av aktivitetene som foregår under festivalen med fokus på sau, ull, garn og alt mulig spennende av naturfiber. Wonder Wool er et arrangement som tiltrekker seg sau og ull interesserte og produsenter fra hele England og Wales. Der er marked, moteshow. demonstrasjoner, kurs, foredrag, utstilling av ulike saueraser, rå ull og mye mye mer. Her skal vi la oss inspirere og se hva som foregår, vi kan handle unike produkter man bare får tak i under festivalen. Her blir det mye spennende å ta med hjem.

Den som ønsker det kan delta i «poppy» prosjektet som er en del av Wonder Wool sine

Aktiviteter. Dette prosjektet har allerede startet og skal avsluttes i 2018, så den som ønsker rekker å delta. Dette er et prosjekt til minne om de som ofret sitt liv for landet under første verdenskrig.

Det går ut på å lage valmuer som monteres som en stor minne gardin med valmuer.

Her kan den som ønsker det hekle eller strikke valmuer. De vil bli montert som en gardin slik som vist på bildet over her. Om du skal delta på turen og vil bidra med å lage en eller flere valmuer i rød, sort eller hvit farge får du mønster enten på hekling, strikking eller begge deler. Du melder fra ved påmelding til turen.

 

Wales har et rikt kulturliv og er ofte nevnt som landet av sang. De er viden kjent for sine sangkor. Vi er heldige og får vi oppleve den delen av kulturlivet.  Landet har og sitt eget språk. Det viser igjen ved at stedsnavn og veiskilt har tospråklig skilting både på engelsk og keltisk.

Vi får et møte med folket og deres kultur innen sang og folkedans, språk, handverk og ullproduksjon.

 

Vi vil få litt innblikk i historien som tilhører språket, dette er et språk som er helt ulikt engelsk. Språket er en viktig del av landet sin identitet og spennende for oss å få høre om denne delen av historien.

 

 

      

 

 

Klima i Wales er ikke spesielt kaldt og våren kommer derfor tidlig. Landet er kjent for sine flotte og eksotiske hager så man kommer ikke utenom hager når man er i Wales. I slutten av april får vi oppleve full vår og flott blomstring. Vi skal blant annet besøke Wales sin nasjonale botaniske hage, et stort område med mange typer hager. Her kan en vandre rundt og få inspirasjon eller man kan sitte i ro og mak og nyte en kopp te eller handle hage relaterte produkter i den innholdsrike butikken.

Vi skal også på besøk i en privat hage og se hvordan den er organisert og hva som blomstrer der.

 

 

        

 

 

 

 

    

 

 

      

 

 

 

          

 

 

 

 

 

 

Påmelding og mer informasjon:

Sommerakademiet

Karin Flatøy Svarstad   Tel: + 47 952 15 399   

E-mail: sa@somak.no

www.karinflatoysvarstad.com         www.sommerakademiet.com

Sommerakademiet si FB side oppdateres med aktuelle saker ukentlig.

 

 

 

 

 

 

 

 

    

 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

    

 

  

 

 

 

Sommerakademiet Karin Flatøy Svarstad
  Mobil: 95215399   E-mail: sa@somak.no

 

               

 

 

 

               

 

 

 

 

 

 

    

 

            

 

 

       

 

Sommerakademiet  www.sommerakademiet.com

E-mail: sa@somak.no  Mobil 952 15 399

              

 

                                                                                  

 

 

 

Bilder fra  Isle of Man

 

 

  

   

   

   

       

--------------------------------

 

Bilder fra Hebridene