SOMMERAKADEMIET

De gode opplevelsene.

TEMATURER I VESTERLED 2018

 

Turene i Vesterled har utreise med fly fra Bergen .

 

NY DESTINASJON I 2018. EN VÅRTUR TIL WALES I STORBRITANNIA.

                     

VÅRTUR TIL WALES,TEMA KULTUR OG HANDVERK 26.april – 3.mai.

En reise til eksotiske og frodige Wales er et nytt reisemål og med nye opplevelser. Et besøk til «ULL-festivalen» Wonder Wool er en del av programmet. Reise i sør og vest Wales. Det tilbydes kurs, demonstrasjoner og aktiviteter innen tekstilhandverk.  Turen passer for alle.

 

 

Ponnier i genser Orkney Lunde med fisk  Shetland design hansker Wilma Malcolmson

KULTUR OG STRIKKETUR TIL SHETLAND. 26.mai -2.juni.

Ekstraturer: 2.-9.juni.  9.-13.juni. 11.-15.august. (noen få ledige plasser)

Fokus på strikking, kultur og historie. Mye å oppleve på Shetland, mye historie er knyttet til Norge. Turen passer også for menn, tro det eller ei! Strikking er en viktig del av Shetland sin historie. Småskala næring på dette området er aktuelt for distriktsutvikling i Norge.

En lærerik og inspirerende tur til Shetland, kan anbefales.

 

For mer informasjon kontakt:

Sommerakademiet

Karin Flatøy Svarstad

Mobil:+47 952 15 399  E-mail:sa@somak.no     www.sommerakademiet.com

 

 

 

 

 

SOMMERAKADEMIET

De gode opplevelsene.

TEMATURER I VESTERLED 2018

 

St-Magnus-cathedral OrkneyOrkney whitemill-bay Skara BraeOrkney Higland park 

ORKNØYENE 30.juni-7.juli.  Ekstratur: 23.-30.juni.(noen få ledige plasser)

Handverk, kultur og historie. En opplevelse å se disse øyene i vest, ikke minst et møte med folket.

Orknøyene er rik på eldre historie, et av de stedene i Europa der er samlet mest historie. Kunst og handverk er utbredt på øyene. Vi besøker store deler av øyriket som består av 70 øyer.

 

Saftig grønt gras  Sau på Færøyene  Færøyene grotte  IMG_3134 

FÆRØYENE 18.-25.juli.

Et friskt og annerledes reisemål, et besøk til disse øyene er noe man husker. Historie, handverk, kultur og natur. Dette samfunnet er en del av vår nære historie, det merkes godt.

 

Hebridene saue med lam isle-of-lewis Hebridene båter  Sand Hebridene harris 

YTRE HEBRIDENE OG SKOTTLAND:   10.-17.september

Kultur, natur, historie og handverkstur til de eksotiske øyene, de ligger på ”kanten av verden”. Konferansen North Atlantic Native Sheep and Wool arrangeres for 8. gang og er en del av programmet. Konferansen er et resultat av Karin Flatøy Svarstad sine aktiviteter i vesterled gjennom mange år.            

For mer informasjon kontakt:

Sommerakademiet

Karin Flatøy Svarstad

Mobil:+47 952 15 399  E-mail:sa@somak.no     www.sommerakademiet.com

 

-----------------------------------------

 

 

VÅRTUR TIL WALES.

 

   NY DESTINASJON I 2018 ER EN VÅRTUR TIL WALES I STORBRITANNIA.

 

Et nytt reisemål i 2018 går til eksotiske og frodige Wales.

Møt våren i Wales! Vi reiser rundt i Sør- og Midt Wales.

    

 

Fokus på: Handverk, historie, kultur og natur

26.april – 3.mai 2018

 

 

Sommerakademiet har i flere år arrangert spesielle reiser til landene rundt Nord-Atlanteren, til Island, Shetland, Færøyene, Isle of Man, Ytre Hebridene og Orknøyene. Dette som et ledd i å etablere og utvikle de forbindelser og nettverk som Sommerakademiet har opprettet i Vesterled innenfor kultur og handverk gjennom mange år.

I de siste årene har det kommet ønsker om å reise på tur med Sommerakademiet til Storbritannia. I den forbindelse kan Sommerakademiet tilby en spennende og innholdsrikt vårtur til Wales på sørvestkysten av Storbritannia. 

Wales er et lite land kjent for sin flotte og varierte natur, med høge fjell og flott kyst linje. Wales har 50 øyer og en flott lang kyststripe på 2700km.

 

Det bor litt over 3 millioner mennesker i Wales. Landet har fra gammelt av lange tradisjoner for å drive landbruk og særlig sauedrift. Sauekjøttet som produseres regnes for å være noe av det «beste» sauekjøttet i verden. Vi får se mange sauer som beiter i det pittoreske landskapet på vår reise med buss omkring. Vi får se gress sletter og åser som er innrammet av hekker og som på lang avstand ser ut som små grønne frimerker.

 

 

    

 

Cardiff er hovedstaden, en sentral by når det gjelder utdanning, her ligger et av flere universitets sentre i Wales. Vi skal besøke byen og se oss omkring, vi skal blant annet besøke den norske kirken der flere fra Norge som bor i området eller som har tilknytning til Norge møtes jevnlig.

Byen er og kjent som et senter for turisme i Storbritannia. I det som i sin tid var et industrialisert havneområdet med stor eksport av kull er det nå gjort om til en bydel med bygg i moderne og spennende arkitektur. Vi skal vandre rundt i dette området og se oss omkring.

Wales er delt inn i tre regioner, Nord Wales har spredd bebyggelse og høge fjell. De høyeste fjella i Storbritannia ligger her. Midt Wales har og spredd bebyggelse, store områder med skog og myr, dype dalføre og en flott kystlinje. Sør Wales er den urbane delen av landet med flere store byer, her bor 2/3 av befolkningen i landet. Vi skal oppholde oss mest i Sør Wales men skal også besøke Midt Wales.

 

 

      

 

Det tilbydes kurs, demonstrasjoner og aktiviteter innen tekstilhandverk, vi besøker noen spesielle museer, flere hagebesøk og besøk hos bønder med unike saueraser.  

  Vi skal blant annet besøke det nasjonale Ullmuseet som ligger i Midt Wales. Her treffer vi flere kreative damer som gjerne vil vise frem det de arbeider med innen husflid og handverk. Vi får omvisning i spinneriet og ser hva de produser av garn og andre produkter. I den koselige cafeen får vi noe å bite og vi kan se litt av hva som selges av ull produkter i butikken til senteret. På samme sted besøker vi en bonde med flere spesielle saueraser.

Wales har en svært gammel og rik historie. Det finnes mange store flotte og herskapelige borger og slott i landet. De forteller  en lang historie om adel og rikfolk.

 

        

 

 

En hel dag skal vi la oss inspirere av aktivitetene som foregår under festivalen med fokus på sau, ull, garn og alt mulig spennende av naturfiber. Wonder Wool er et arrangement som tiltrekker seg sau og ull interesserte og produsenter fra hele England og Wales. Der er marked, moteshow. demonstrasjoner, kurs, foredrag, utstilling av ulike saueraser, rå ull og mye mye mer. Her skal vi la oss inspirere og se hva som foregår, vi kan handle unike produkter man bare får tak i under festivalen. Her blir det mye spennende å ta med hjem.

Den som ønsker det kan delta i «poppy» prosjektet som er en del av Wonder Wool sine

Aktiviteter. Dette prosjektet har allerede startet og skal avsluttes i 2018, så den som ønsker rekker å delta. Dette er et prosjekt til minne om de som ofret sitt liv for landet under første verdenskrig.

Det går ut på å lage valmuer som monteres som en stor minne gardin med valmuer.

Her kan den som ønsker det hekle eller strikke valmuer. De vil bli montert som en gardin slik som vist på bildet over her. Om du skal delta på turen og vil bidra med å lage en eller flere valmuer i rød, sort eller hvit farge får du mønster enten på hekling, strikking eller begge deler. Du melder fra ved påmelding til turen.

 

Wales har et rikt kulturliv og er ofte nevnt som landet av sang. De er viden kjent for sine sangkor. Vi er heldige og får vi oppleve den delen av kulturlivet.  Landet har og sitt eget språk. Det viser igjen ved at stedsnavn og veiskilt har tospråklig skilting både på engelsk og keltisk.

Vi får et møte med folket og deres kultur innen sang og folkedans, språk, handverk og ullproduksjon.

 

Vi vil få litt innblikk i historien som tilhører språket, dette er et språk som er helt ulikt engelsk. Språket er en viktig del av landet sin identitet og spennende for oss å få høre om denne delen av historien.

 

 

      

 

 

Klima i Wales er ikke spesielt kaldt og våren kommer derfor tidlig. Landet er kjent for sine flotte og eksotiske hager så man kommer ikke utenom hager når man er i Wales. I slutten av april får vi oppleve full vår og flott blomstring. Vi skal blant annet besøke Wales sin nasjonale botaniske hage, et stort område med mange typer hager. Her kan en vandre rundt og få inspirasjon eller man kan sitte i ro og mak og nyte en kopp te eller handle hage relaterte produkter i den innholdsrike butikken.

Vi skal også på besøk i en privat hage og se hvordan den er organisert og hva som blomstrer der.

 

 

        

 

 

Vi skal reise rundt med buss slik at vi får se mest mulig av naturen i Wales. Siden Wales har så mange ulike saueraser skal vi innom til flere steder for å se noen av de spesielle sauerasene de har.

 

 

    

 

Vi rekker og innom for å se det store og flotte historisk museum der alle husene er flyttet fra andre områder av landet. Vi innom spinneriet/vevstuen og ser hvordan de lager de store lange sjalene som er typiske for Wales.

 

      

 

Vi skal innom Cross Keys College og møte studentene som arbeider med tekstil, høre litt om hva de tenker og hva som inspirerer de samt se utstillingen deres. De vil i forkant av at vi kommer jobbe med ull som tema og vil gjerne se hva vi strikker i Norge. Fint om vi kan inspirere studentene til nye ideer og til å bruke mer ull som garn eller som stoff.  Våre strikke tradisjoner er helt ulikt det som er i Wales.

 

På denne turen skal vi møte mange kreative mennesker, blant annet skal vi møte Penny og hennes «craftgruppe», dette er en gruppe som treffes fast og utøver ulike kreative teknikker. De gleder seg til å treffe folk fra Norge som er glad i håndarbeid av ulike typer. Ta med det du arbeider med, hekling, strikking eller andre teknikker å vise frem i sosialt godt lag, har du en strikke kofte så ta den med, studentene har hørt om koftene våre og vil gjerne se noen. Her utveksler man tips og ideer og får prøve litt av det de arbeider med.

Vi møter og nordmannen Einar som skal bli med oss et par dager og fortelle oss om Newport og Wales. Einar kommer fra Sogn og Fjordane og er glad for å få besøk fra Norge.

 

 

          

 

 

For de som ønsker litt ekstra aktivitet er det mulighet for å melde seg  på mini kurs i strikking. Man kan lære å strikke en ugle eller et pinnsvin. Pinner og garn er inkludert i kurs avgiften. Nicola driver en innholdsrik garnbutikk i Newport og her holder hun også kurs, strikke kafè og strikke treff.

Man melder seg på kurset når man melder seg på turen.  Kurset varer i ca. 3 timer. Kr 150,- med materialer og mønster.

 

Turen passer for alle!

 

 Tar forbehold om endringer som kan oppstå og påvirke pris og turprogram.

 

 

Påmelding og mer informasjon:

Sommerakademiet

Karin Flatøy Svarstad   Tel: + 47 952 15 399   

E-mail: sa@somak.no

www.karinflatoysvarstad.com         www.sommerakademiet.com

Sommerakademiet si FB side oppdateres med aktuelle saker ukentlig.

 

Turen på 8 dager til Wales inkluderer.

 

Flybilletter fra Bergen til Gatwick tur/retur

Overnatting i dobbeltrom på hotell (tillegg for enkeltrom)

Busstransport til og fra Gatwick flyplass.

Busstransport i Sør og Midt Wales

 

En hel dag på Wonder Wool.

Hage besøk i privat hage

Besøk i den Nasjonale botaniske hagen.

Historisk innsikt i språket i landet med forelesning

Besøk og omvisning i Wool museet spinneri/ullvarefabrikk.

Sammenkomst med husflidsmeldlemmer flere steder.

Kulturinnslag og foredrag

Felles samling med lokale folk fra Wales

Kulturinnslag med lokale krefter, mat og musikk.

Omvisninger og div. inngangsbilletter

De fleste måltider, se eget dagsprogram som leveres ut ved oppmøte på Flesland/Bergen

Norsk reiseleder på hele turen også egen norsk guid i Newport.

 

 

  Tar forbehold om endringer som kan påvirke pris og program.

 

 

Avreise fra Bergen med fly til Gatwick/London.

 

 

Oppmøte på Flesland 26.april kl. 07:15

Lander på Flesland den 3.mai kl.23.40

(kan bli endringer i tidspunkt  for oppmøte og ankomst Flesland den 3/5)

 

 

 

Innbet. av depositum kr 2500,- til konto 0533 31 78860

Husk å merke innbetalingen med navn, adresse og Wales.

Innbet. og registrering av depositum bekrefter plassen på turen.

 

    

 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

    

 

  

 

 

 

Sommerakademiet Karin Flatøy Svarstad
  Mobil: 95215399   E-mail: sa@somak.no

 

               

 

 

 

               

 

 

 

 

 

 

    

 

            

 

 

       

 

Sommerakademiet  www.sommerakademiet.com

E-mail: sa@somak.no  Mobil 952 15 399

              

 

                                                                                  

 

 

 

Bilder fra  Isle of Man

 

 

  

   

   

   

       

--------------------------------

 

Bilder fra Hebridene